Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

R C Chocolat, Sigtuna - Nu: Mästarklass
GG-rekommendation: En klass ner

10 nov 2017
Recension: 
Torra gamla bullar och för liten latte i förhållande till pris. Stökigt trots halvfullt och mycket personal. Atmosfären känns inte särskilt välkomnande - man känner att de vill ha snabb omsättning av gäster. Smörgåsarna var slut för dagen och de kunde inte göra nya. När vi gick ställde de fram ett helt fat med nygjorda smörgåsar...snopet! Bristen på service gör att jag rekommenderar en klass ner för detta omysiga café.

Recenserad av: Petra

 

Fler Guiding Guest-recensioner

  • SMAK , Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    13 nov 2017
    Recension: 
    Förväntningarna var höga, men leveransen haltade. Valde 7-rätters menyerna med tillhörande vinpaket, och en av oss åt vegetariskt/veganskt. Servicen var rörig, maten presenterades inte förrän vi uttryckligen bad om det. Vinpaketet serverades, men ingen var intresserad av att berätta något mer. Vi väntade på rätt 2 (av 7) en timme! Maten var god, men den vegetariska kan få mycket bättre harmoni.

    Recenserad av: Kerstin

     

  • Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    13 nov 2017
    Recension: 
    Lika Vackert att titta på som Ljuvligt gott att äta. Vi valde 6st smårätter för att bredda perspektivet då ingen av oss ätit Vietnamesiskt tidigare. Friterade lotusblommor med tillbehör på rischips öppnade gommen tillsammans med det mycket trevliga portugisiska vita vinet. Sommar och Höstrullar, jätteräka respektive brässerat fläsk. Små konstverk med spröt av tunna, långa svampar och koriander. Smakexplotioner med såser som matchade ingredienserna perfekt. Grodan, något jag velat prova så länge smälte i munnen och jag nibblade Länge på benen för att få loss eventuella rester. Kvällens munsbit, kammussla med vaktelägg. "Så mycket smak på pytteliten matlagningsyta" (Aladdin-referens). Jag ville inte tugga färdigt. Ankbröst med bananblomma, morot, lotusstjälkar, färska örter, polkabeta mm.. Sagolikt avslut på en perfekt, men alldeles för kort eftermiddag. Enda nackdelen var att vi var tvungna att lämna bordet till nästa sittning och inte kunde göra omstart. Rekommenderas!

    Recenserad av: Joachim

     

  • Bastard Mat & Vin, Malmö - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    8 nov 2017
    Recension: 
    Tre år sedan förra besöket. Då en upplevelse med förtjusande överraskningsmoment. Vad har hänt sedan dess? Håller de måttet? Lokalen är lika välfylld och sorlet skvallrar om en engagerad publik till det lilla men så välbemannade köket. Menyn gör valet omöjligt för en inbiten matnörd. Chefs menu räddar ännu en gång situationen och vi lägger våra uppskruvade förväntningar i kockarnas kompetenta händer. Vegetabilier spelar en stor roll i den gastromusikal i tre akter, som utspelas på vårt bord med udda stolar. Runt oss böljar diskussioner om råvaror och vinval. Den kunniga personalen ger oss en välkomponerad bukett naturviner till de olika rätterna. Så, ja, visst håller de måttet.

    Recenserad av: Per-Anders

     

  • SAV, Tygelsjö - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    29 okt 2017
    Recension: 
    En pirrande upplevelse för alla sinnen. Maten är fantastiskt, omgivningen mysig men pricken över i för denna restaurang är Alexander och Sven som ger så mycket av sig själva och bjuder på historier om restaurangen, erfarenheter och skratt bland gästerna. Har besökt restauranger med samma kvalitet tidigare, men dessa kan inte mäta upp med den personliga touch som restauranger även erbjuder. SAV måste helt enkelt upplevas.

    Recenserad av: Isabelle

     

  • Den Gyldene Freden, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    22 okt 2017
    Recension: 
    Fin miljö. Något otålig men vänlig service. ”Klassisk svensk matlagning” var ok sill, kompakta köttbullar, för enkel äppeldessert. "Kräftor, krabba & hummer” var en slags skagenröra så hummern drunknade i majonnäs. Fisk- och skaldjursgrytan smakade bara krossad tomat. Snällt att bjuda på kaffet, men hellre hade vi ätit god mat. Hade förväntat avsevärt mer av en restaurang i ”mycket god klass” och har fått godare mat på ”bra ställen”.

    Recenserad av: Jens

     

  • Sjömagasinet, Göteborg - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: En klass ner

    21 okt 2017
    Recension: 
    Maten fantastiskt god och vår somelier var en klippa. Vi ville äta menyer, men tyckte det räckte med en flaska vin till den fiskrika menyn. Där fick vi god hjälp att hitta rätt. Det som däremot förskräckte var serveringen. Fick en meny i handen och sen fanns vi inte mer. Allting tog tid, var okoncentrerat och allmänt struligt trots att det inte var fullt. Vi hade lyckligtvis inte bråttom.

    Recenserad av: Lars

     

  • Kafé de luxe, Växjö - Nu: God klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    13 okt 2017
    Recension: 
    Från att ha varit en av Växjös bästa restauranger kan Kafé de Luxe inte längre sägas vara något annat än en av dussinet habila restauranger i samma stadsområde. Servicen haltar betänkligt - en gång presenteras fel rätt, och en annan serveras det fel helt och hållet. Det skrattas, tjoas och tjimmas på Kafé de Luxe, men då av personalen som verkar ha en väldigt bra gemenskap sinsemellan. För oss gäster är det emellertid inte lika roligt längre.

    Recenserad av: Linus

     

  • Minh Mat, Stockholm - Nu: Mycket god klass
    GG-rekommendation: En klass ner

    6 okt 2017
    Recension: 
    Maten är fräsch och har hög klass men servicen är katastrofal. Beställde drink, förrätt, huvudrätt, vin och efterrätt. Förrätten kom före drinken, huvudrätten när vi druckit halva drinken och inte ens börjat på förrätten. När vi var klara med efterrätten sa servitrisen att det var dags för sista beställningen! De behövde bordet. Ingen sa att de var begränsad tid för detta bordet när vi kom. Det var flera bord tomma, ingen kö.

    Recenserad av: Mari

     

  • Operakällaren, Stockholm - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: En klass ner

    27 sep 2017
    Recension: 
    Hur hårt kan man gå på en nationalklenod? Den mest klassiska av restauranger där Carl Frosterud är en så suverän sommelier som bara han kan vara, köks- och matsalsbrigaden klassiskt fullständig och interiören oöverträffad? Betydligt hårdare än WG gör. 92/100 och 35/40 på mat signalerar mer respekt för Catenacci och krogens historia än dagens prestationer. Maten idag håller inte måttet, valhänta, menlösa smakkombinationer blandas med rent elaka.

    Recenserad av: Fredrik

     

  • Adam/Albin, Stockholm - Nu: Mästarklass
    GG-rekommendation: Rätt klass

    13 sep 2017
    Recension: 
    Firma Dahlberg och Wessman fortsätter att bjuda på mat av mycket hög klass uppe på Rådmansgatan; när det smakar som bäst - ostron och kaviar från Uruguay(!) med rökt aubergine och kycklinggrädde eller en riktigt vass persikoefterrätt - är det bara Magnus Ek som kan konkurrera, men problemet A&A delar med Oaxen - för att inte nämna Operakällaren - är lägstanivån. Stundtals bjuds man på kocktävlingsvackra rätter vars smaker inte gifter sig: lavendel är lätt att överdosera och den ilskna, gröna granitén tar helt död på rakknivsmusslor. Miljön är dock fortfarande tilltalande, servicen bra och stämningen gemytlig. Det är tätt mellan borden vilket ger en osökt chans att se vad bordsgrannarna njuter av, antingen av den "fasta" menyn, eller från urvalet av specialitéer för kvällen. Sammantaget skulle det förvåna om Guide Rouge inte kommer att belöna Adam & Albin med en stjärna i vår.

    Recenserad av: Fredrik

     

White Guide Presentkort