Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

App 3.0 – aldrig har det varit enklare att ha koll på restaurangscenen!

App 3.0 – aldrig har det varit enklare att ha koll på restaurangscenen!
8 mar 2016

WHITE GUIDE: I samband med lanseringen av White Guide Sverige 2016-17 är det premiär för White Guide App 3.0, som förutom Sverige nu också innefattar Danmark, Norden och den svenska caféguiden. Som användare kan du enkelt förflytta dig mellan de olika guiderna och få tillgång till kompletta recensionstexter och tillhörande restaurangnyheter. Med vår nya interaktiva kartfunktion blir det ännu enklare att hitta rätt.

Med appen är du alltid uppdaterad på de senaste nyheterna och recensionerna och kan enkelt navigera till de bästa krogarna just där du befinner dig. Varje restaurang och café presenteras med kompletta fakta, poäng, karta, recensionstext och direktkontakt till webb och bokning. Du kan kommentera och dela informationen via exempelvis Facebook och Twitter.

Exklusivt för våra svenska och danska användare är att vi regelbundet testar nyöppnade restauranger, vars recensioner under en tid endast finns tillgängliga i appen.

White Guide App är en så kallad Freemium-app för iPhone, vilket innebär att den i sin basversion är gratis att ladda ner. Är du intresserad av ett komplett appinnehåll köper du till önskade guider. I appen kan du välja att köpa någon av våra fyra guider Sverige, Danmark, Nordic samt Café

Ladda ner appen HÄR!

 

Mer från förstasidan

  • KROGNYTT: Chef’s Table på ishotellet inspireras av omgivningen

    KROGNYTT: Chef’s Table på ishotellet inspireras av omgivningen

    KROGNYTT JUKKASJÄRVI: Icehotels nya, intima satsning innebär att en liten grupp gäster i taget får möta varandra, kocken och rätter på lokala råvaror.

    Översatt till samiska betyder Jukkasjärvi mötesplats. Just det vill Icehotel Restaurant skapa när man denna säsong börjar med en tolvrätters meny i en ny del av restaurangen som kallas Verandan.

    – Varje år kommer runt femtio tusen gäster till oss från hela världen och vi har märkt att de gärna utbyter erfarenheter med varandra, det har vi tagit fasta på i detta sociala matkoncept. Vi hoppas att såväl lokalbor som gäster från hela världen ska mötas och njuta av mat och dryck tillsammans på Icehotel, säger vd Christophe Risenius.


     

  • White PAPER: Köttets lustar

    White PAPER: Köttets lustar

    WHITE PAPER #4: Processat växtprotein från andra sidan jorden hellre än ett rådjur skjutet runt knuten? När det gäller att äta kött styrs diskussionerna ofta av känslor. Men ytterst sett kanske frågan handlar mindre om djuren och mer om oss själva. Vad är egentligen människans plats i naturen? Utanför den eller mitt i?

    Text: Ann Helene Meyer von Bremen
    Publicerat i White PAPER #4 2017

    DET BLEV EN NYHET NÄR MILJÖPARTIETS Gustaf Fridolin på en direkt fråga berättade att han åt kött fyra-fem gånger i veckan. Lite senare under hösten sa Stefan Löfven i en partiledardebatt att han numera äter mindre kött och nye moderatledaren Ulf Kristersson har även han fått redogöra för sitt köttätande. Köttfrågan verkar ha utvecklats till en lika obligatorisk, moralisk och känslig fråga som drogfrågan är för amerikanska politiker.


     

  • White PAPER #4 2017 – i handeln nu!

    WHITE PAPER: I det nya numret spelar känslorna fritt över hela registret. Vi häpnar över grönsakernas problemlösarförmåga, bubblar med en champagne-schaman och ger oss på en av de mest laddade matfrågorna av alla: köttets vara eller icke vara. Vi pratar om livet på landet med Sloveniens toppkock Ana Roš, funderar över varför vi är så avogt inställda till insekter på gaffeln och spanar som vanligt in krogläget – där Göteborg leder nyöppningsligan.

    SKRYT, MYTER OCH NOSTALGI. Matkänslor genom historien.
    LÄGET? Fullt ös i Göteborg.
    NYTESTAT. Frantzén rebooted.
    FEM MINUTER… med Norbert Niederkofler som driver trestjärniga krogen St. Hubertus i italienska Alperna.
    KÖTT. Att äta eller inte äta, det är frågan.
    MYS ELLER RYS? Inredningen på krogen betyder mer än du tror.
    SCHAMANEN I CHAMPAGNE. Glöm naturvin, nu handlar det om "bioenergier".
    KORSIKA. Bland kastanjer, grisar och vilda örter.
    LUKTSINNET. Med direktkoppling till känslorna.
    AVERSIONER. Varför kastar vi oss inte över insektsbuffén?
    MEDVETNA GRÖNSAKER. Smartare än du tror.

    Läs chefredaktör Lena Ilkjaers ledare HÄR. 
    Prenumerera? Det gör du HÄR.


     

  • De kan bli Årets Smakutvecklare 2018

    De kan bli Årets Smakutvecklare 2018

    WHITE GUIDE: Den 5 mars är det återigen dags att dela ut priser till restaurangbranschen. På White Guide-galan prisas de som presterat bäst under året – men inte bara på restauranggolvet. Sedan fyra år delas också ett pris ut till leverantörer till livsmedelsbutikerna, i form av utmärkelsen ”Årets smakutvecklare i livsmedelsbranschen”.

    Priset delas ut av White Guide i samarbete med Livsmedelsföretagen och utmärkelsen premierar en producent som presterat en viktig innovation vad gäller smak och upplevd kvalitet under året. De nominerade är:


     

  • 160 restauranger listas i nya White Guide Baltics

    160 restauranger listas i nya White Guide Baltics

    WHITE GUIDE BALTICS:  Två tidigare år har White Guide listat ”Best of the Baltics” i White Guide Nordic. I år hade guiden en egen lansering.

    Aldrig har det varit godare att besöka Baltikum. Det konstaterades i veckan när White Guide Baltics 2018 presenterades i Tallinn. Guiden som tidigare innehöll 60 restauranger har i år växt med ytterligare 100.

    – När det gäller gastronomin går den baltiska regionen genom en mycket dynamisk fas nu. Utvecklingen började tidigare i Estland men Lettland och i Litauen kommer starkt, berättar Aivar Hansan, utgivare av White Guide i Baltikum.


     

  • NYTESTAT: Tong, Stockholm

    NYTESTAT: Tong, Stockholm

    NYTESTAT: Det svänger om kinakäket på Söder

    Denna publicering ligger för nära lanseringen av White Guide 2018, varför vi inte avslöjar klass och poäng här.

    Låter kinakäk i kombination med cool miljö och umgänge med hög svansföring som en udda grej? Det är en gammal beprövad kombo. En av de senaste årens hetaste adresser för såväl mat som flirt är Ho Lee Fook i Hong Kong. Och i över ett decennium har Hakkassan i London mixat kantonesiskt käk på mycket hög nivå, sofistikerad miljö med drag av mellankrigstidens opiumhålor och kul publik. Hos Mr. Chow i samma stad lärde sig Mick Jagger uppskatta nudlar och sötsura smakbrytningar redan på 60-talet. Londonkrogarna är numera kedjor med avläggare på flera håll i världen.

    Men även Stockholm har haft omtalade kineser. Berns salonger shanghajades till stans trendigaste ställe redan på 40-talet. Och under några år var publiken från mode- och musiksvängen lika het som det utomordentliga sichuanesiska köket på Erik Videgårds legendariska Halv Trappa plus Gård.


     

  • Geranium är Danmarks bästa restaurang

    Geranium är Danmarks bästa restaurang

    WHITE GUIDE DANMARK: Geranium i toppen när White Guide Danmark listar landets 125 bästa restauranger. White Guide Danmark 2018 är här.

    För en kulinarisk helhetsupplevelse i världsklass prisas Geranium som Danmarks bästa restaurang. Totalt delades 15 priser ut när White Guide Danmark 2018 lanserades i Köpenhamn tidigare i veckan. Precis som i den svenska guiden återbesöks samtliga restauranger varje år och ges nya recensioner och poäng. 

    – Det har varit otroligt tätt i toppen i år. Bland de bästa restaurangerna är det väldigt små marginaler som skiljer nummer ett och två på listan matmässigt. Den täta poängställningen bland de bästa av landets krogar visar mer än tydligt att den danska restaurangscenen är mer levande än någonsin medan den generella nivån bara fortsätter uppåt, vilket gynnar både gastronomi-entusiasterna på hemmaplan och hitresta som enkom gästar Danmark för att njuta av den sublima gastronomi vi har att bjuda på, säger Jacob Lövenlund, redaktör för White Guide Denmark.

    Mer info samt årets alla vinnare hittar du på whiteguide.dk

    Köp ditt exemplar av White Guide Danmark HÄR eller direkt i vår app.


     

  • White PAPER: Smaken av en plats

    White PAPER: Smaken av en plats

    WHITE GUIDE: Temat för detta nummer av White PAPER är det svårgreppbara men ändå användbara begreppet terroir. Ann-Helen Meyer von Bremen har lämnat vinmarkerna därhän och gett sig ut på jakt efter svensk terroir – och landade på en färgglad veteåker i Västergötland.

    Text och foto: Ann Helene Meyer von Bremen
    Publicerat i White PAPER #3 2017

    OM KANSKE TIO ÅR kommer det på några fält utanför Trollhättan växa ett vete som har präglats helt av platsens geografiska förutsättningar och av den lokala kulturen. Anders Lunneryd kallar det för evolutionsvete, men kanske är det rentav terroir-vete?
          Säg terroir till en människa som inte har maten som arbete eller brinnande intresse och du kommer med stor sannolikhet få en frågande blick till svar. Terroir är ett diffust begrepp. Det halkar runt som en ljummen smörklick i en tid när matkunskap har förvandlats till storytelling.
          En av mina första upplevelser av begreppet terroir i Sverige var när en butik i Östermalmshallen lanserade sitt ”Guldkött”, kanske det första riktiga svenska kvalitetsköttet – och helt klart det dyraste. Det kostade då runt 800 kronor kilot och hade hängt åtta veckor.


     

  • NYTESTAT: Kockeriet, Malmö

    NYTESTAT: Kockeriet, Malmö

    NYTESTAT: Hjärtlig finkrog utan vita dukar

    MYCKET GOD KLASS

    Tareq Taylor är Malmös mesta, och sedan länge även internationellt kända, tv-kock. Hans krog Kockeriet, belägen ett stenkast från Malmö centralstation, har på några få år utvecklats från populärt lunchtillhåll och matstudio till att så småningom också bli avslappnad middagsrestaurang med bar.

    Med en uttalad ambition att nu uppgradera sig genom klassiskt matsalsarbete, vin i fokus och ett utökat samspel med gästerna, följer en ofrånkomlig risk att slå över till det pretentiösa och formella. Och visst känns det inte hippt när man kliver in genom ytterdörren i det gamla spannmålsmagasinet, men inte heller ohippt. Det är det där tredje så eftersträvansvärda som inte riktigt går att ta på.
           Under kopparvärmelamporna arbetar kockarna för öppen ridå. De ljusa träborden har dukats sparsamt, över stolsryggarna hänger fårskinn här och var. Takbjälkarna är av det slag man önskar att man någon gång kommer att ha hemma. På en mycket patinerad serveringsvagn står den högsta ostkupan vi sett och toalettväggarna har dekorerats med frasiga och intensivt doftande liljor – det är maxat och sobert på samma gång.


     

  • NYTESTAT: Boo Natur, Örebro

    NYTESTAT: Boo Natur, Örebro

    NYTESTAT: Toklokal mat i absolut säsong

    MYCKET GOD KLASS

    Det är inte varje decennium det öppnar en restaurang i Närke med målsättningen att få en stjärna i Guide Michelin. Men det är vad Joe Devine med meriter från bland annat Frantzén/Lindeberg föresatt sig. Det gör oss såklart nyfikna. Vi siktar på Boo Slott och åker längs allt mindre vägar i sydöstraste delarna av landskapet. När både vi och gps:en på riktigt undrar om det här verkligen kan stämma öppnar sig skogen. Pampiga, mörkrosa Boo Slott tornar upp sig och i det lilla nyputsade huset intill finns krogen. I huset, som tidigare rymde arbetarbostäder finns nu plats för 23 matgäster och några i baren. Tolv serveringar utlovas, med mestadels råvaror från ägorna, odlare i grannskapet och örter ärligt stulna från slottsträdgården. Matsalen är vitputsad och varmt naturlig med ljusa träslag. Slottsfrun arbetar som stylist och har nog ett finger med i de vackra bordsdekorationerna med sädesax och fasanfjädrar.


     

White Guide Presentkort