Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide
För första gången: White Guide Stockholm

För första gången: White Guide Stockholm

14 nov 2016

WHITE GUIDE: Stockholms bästa restauranger, caféer och ett urval hotell har fått en egen guide – på svenska och engelska. White Guide har idag lanserat en guide till de stora upplevelserna i Stockholm. White Guide Stockholm 2016-17 är tvåspråkig (svenska och engelska) och därmed tillgänglig för en stor marknad.

Guiden omfattar samtliga stockholmsrestauranger som är med White Guide 2016-17 som utkom i mars i år samt några nykomlingar. Guiden presenterar också de 26 bästa caféerna i White Guide Café som utkom i maj 2016. Dessutom debuterar nu hotell i White Guide-sammanhang, guiden omfattar ett urval av 20 hotell med stor personlighet.

”Det är extra roligt att hotell nu får smygpremiär i White Guide Stockholm, med ett urval av 20 hotell med stor personlighet. Precis som när vi bedömer restauranger och caféer har vi lagt stor vikt vid att utveckla ett poängsystem som hjälper gästen att hitta rätt ställe för rätt tillfälle. Vi ser en stor efterfrågan på initierade bedömningar av hotell och vill utveckla konceptet på alla våra marknader i framtiden", säger Peter Hansson, VD White Guide AB.

Läs pressmeddelandet i sin helhet HÄR!

I samband med lanseringen delades också för första gången priset 100% cirkulärt ut – läs mer HÄR!

 

Mer från förstasidan

  • KROGNYTT: Jonas Lagerström och Danny Falkeman öppnar restaurang Etoile

    KROGNYTT: Jonas Lagerström och Danny Falkeman öppnar restaurang Etoile

    KROGNYTT STHLM: Jonas Lagerström vill nu ta den skandinaviska gastronomin till nya höjder. Därför öppnar han och vännen, kollegan och Åretskockkombattanten Danny Falkeman restaurang Etoile där de kommer att laga internationell modern mat i ny miljö.

    Jonas Lagerström har varit medlem i Svenska kocklandslaget, tävlat i Juniorlandslaget, varit semifinalist i Årets Kock och delägare och kreativ chef på restaurang Yolo i Djursholm. De senaste åren har han arbetat med gastronomi i olika former i sin egen matstudio/labb JLG. Förra året var han dessutom en av kandidaterna för Bocuse d’Or Sverige 2017 och låg många månader i hårdträning inför tävlingen. Nu tar han åter klivet in i restaurangköket tillsammans med Danny Falkeman.

    – Den 11 maj öppnar vi officiellt. Vi vill att Etoile ska vara en internationell, modern krog som för den rådande gastronomin vidare. Att marknadsföra råvarukvalitet behöver man inte göra längre, det ligger där som en självklar grund. Den medvetenheten finns nu hos gästerna. Nu är det dags att skapa friare. Naturligtvis kommer vi att jobba i säsong med de bästa råvaror man kan hitta, men på nya sätt efter våra hjärtan, säger Jonas Lagerström.


     

  • CAFÉSPANINGEN 2017

    CAFÉSPANINGEN 2017

    WHITE PAPER: Med mindre än en månad kvar till nytt caféguides-släpp värmer vi upp med förra årets stora caféspaning. Vad säger ni? Är den aktuell för 2018 också eller har ni sett några nya trender (kommentera gärna på vår facebooksida)?

    Text: Lena Ilkjaer
    Publicerat i White PAPER #2 2017

    Teerna taggar upp

    Ekvilibristisk tebryggning, japanska bakverk, insektsjuice, veganskt och kaffe med svamp är några av årets roligaste nya trender.

    ATT TA EN FIKA. Det är ganska få så enkla saker som kan betyda så mycket. Och trots (eller kanske tack vare) våg efter våg av tekniska landvinningar som skenbart för oss närmare varandra (men rent praktiskt skiljer oss åt) verkar vårt behov av att mötas över en fika snarare öka. En kaffe och en kanelbulle framför datorn ÄR ingen fika, och helheten i att mötas och umgås är så mycket större än de enskilda komponenterna, eller produkterna, som är involverade.
          Det är just den här skärningspunkten, där miljö, bakverk, drycker och stämning går upp i en högre enhet, som White Guide Café försöker ringa in. Ett café kan leverera kaffe i yppersta världsklass, utan att vi vill slå oss ner någon längre stund. Ett konditori kan ha de sprödaste, läckraste småkakorna och frasigaste croissanterna, men om de langas fram utan minsta beskrivning, leende eller personlighet blir det aldrig ett ställe dit vi återvänder. Fika är kultur, en integrerad och ganska unik del av Sverige – ett land där alkoholen så länge har varit tabubelagd att vi hittat andra sätt att sätta guldkant på tillvaron än ett glas rött efter jobbet.


     

  • NYTESTAT: Mestiza, Göteborg

    NYTESTAT: Mestiza, Göteborg

    NYTESTAT: Jorden-runt-resa i pintxosformat

    GOD KLASS

    Det är ett virrvarr av ursprung, traditioner och upplevelser på Mariuxi Ingber Robles och maken Kiki’s ny krog Mestiza. Som namnet antyder blandas här smaker från flera olika delar av världen och på menyn samsas spanska och italienska delikatesser med sydamerikanska innovationer. Som tidigare kökschef på Puta Madre är Robles ett välkänt namn på den göteborgska krogscenen och redan flockas gästerna på den lilla krogen.

    Husets specialitet är pintxos: Små rätter som dukas upp i bufféform på bardisken och serveras på fat efter eget val och tycke. Vi inleder med ljuvligt salta boquerones toppat med smakrik tapenade. Sedan följer en variant med kokt ägg och Nduja – en kryddstark italiensk bredbar korv – båda presenterade på små brödbitar som traditionen kräver. Mest maxade är smakerna i anklevertoasten med karamelliserad getost. Utöver pintxos finns ett fåtal större rätter, så som mör karré med en klassik mole och coleslaw på rödkål. Kryddigt, välavvägt och med samma varma, autentiska känsla som präglar den intima lokalen.


     

  • 338 caféer listas i White Guide Café 2018 – inklusive 42 nya

    338 caféer listas i White Guide Café 2018 – inklusive 42 nya

    WHITE GUIDE CAFÉ: Den 14 maj på eftermiddagen avhålls White Guide Café - Kalaset. I år för första gången i Göteborg och där på Stora Teatern. Redan nu kan vi presentera alla de caféer som kommer att ta plats i den nya White Guide Café 2018-19.

    Årets guide innehåller 338 caféer jämfört med 351 i förra årets guide. 42 nya caféer har kvalificerat sig till guiden varav fyra har gjort comeback. Under året har White Guides anonyma testare besökt över 400 caféer runt om i hela Sverige.

    – Bland årets cafétrender kan vi bland annat se ett nytt intresse för att återupptäcka, förnya och förbättra lite okända bakverksklassiker, ett allt starkare intresse för ursprungsteer och att frukost-hela-dagen-konceptet är här för att stanna, säger caféredaktör Lena Ilkjaer.


     

  • Påsk i fjällen?

    Påsk i fjällen?

    WHITE GUIDE: Fjällsemester i påsk? Nu ligger sprillans nya recensioner ute på alla våra "vinterkrogar".

    Använd dig gärna av vårt avancerade sök för en mer specifik sökning. Välj ”vinterkrog” under övrigt.

    Hela listan hittar du HÄR

    Med önskan om en riktigt god påsk,

    White Guide


     

  • Här är finalisterna i White Guide Green 2018

    Här är finalisterna i White Guide Green 2018

    WHITE GUIDE GREEN: Nu presenteras de första finalisterna i White Guide Green, en guide som bedömer Sveriges matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv. Drygt 350 matbutiker är testade runt om i Sverige. Vid prisutdelningen, som äger rum den 30 maj i Stockholm, kommer de 50 bästa butikerna presenteras i rangordning.

    White Guide Green är en konsumentguide med syfte att lyfta fram den svenska dagligvaruhandelns arbete med miljö och hållbarhet. White Guide Green bedömer både utbud och kommunikation och tittar bland annat på hur butiken arbetar med kött, fisk, grönsaker, vegetabiliska produkter, miljömärkningar och utbildning av personal.


     

  • White PAPER #1 2018 – i butik nu!

    White PAPER #1 2018 – i butik nu!

    WHITE PAPER: Det nya numret ägnas traditionsenligt åt årets krogtrender eftersom det släpps samtidigt som White Guide 2018/19.

    Vi söker omakasens upphov, provar drinkar silade genom mossa, analyserar menyspråket, dricker trendiga japanska naturviner och gör en tveksam hyllning till årets 100-åring: bantningen.

    Som sig bör får White PAPER-läsarna också ta del av de mest spännade nya recensionerna ur guiden och blir bortskämda med ännu mer bildmaterial från årets bästa måltider.


     

  • Sveriges bästa restauranger korade – White Guide 2018 är här!

    Sveriges bästa restauranger korade – White Guide 2018 är här!

    WHITE GUIDE: Under pompa och ståt i Blå Hallen i Stockholms Stadshus presenterades ikväll, den 5 mars, White Guide 2018. På galan korades årets bästa restauranger i olika kategorier och de största restaurangupplevelserna i landet hyllades.

    Av närmare 800 testade restauranger kvalificerade sig i år 600 restauranger i just utkomna upplagan av White Guide. Årets Bästa Restaurang, som också levererade Årets Bästa Serviceupplevelse, är enligt White Guide 2018 nyöppnade Frantzén i Stockholm.


     

  • 2018 års priser och utnämningar

    2018 års priser och utnämningar

    WHITE GUIDE: White Guide hyllar de restauranger, företag och personer som presterat eller presenterat upplevelser utöver det vanliga under året. Med våra upplevelsepriser vill vi också hylla alla trogna restauranggäster vilka är White Guides egentliga uppdragsgivare. Utan gäster vore alla ansträngningar i kök, vinkällare och matsalar förgäves. Och vår guide utan mening.

    Årets Bästa Restaurang – Restaurangkultur & Gastronomi

    Årets vinnare i bedömningsgrenen Restaurangkultur ger en helgjuten restaurangupplevelse i absolut världsklass och en bländande matupplevelse i Global Mästarklass. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng och om flera restauranger skulle prestera på samma nivå avgör matpoängen. Med utmärkelsen premierar White Guide höjdpunkten i svensk restaurangkultur just nu.

    Årets vinnare i bedömningskategorin Gastronomi ger en bländande matupplevelse i absolut världsklass och en restaurangupplevelse i Global Mästarklass. Vinnaren kvalificerar sig genom sin matpoäng och om flera restauranger skulle prestera på samma nivå avgör totalpoängen. Med utmärkelsen premierar White Guide höjdpunkten i svensk gastronomi
    just nu.

    • Frantzén, Stockholm.
      För att ha skapat en ny kultplats för gastronomi i högsta divisionen, där inga ansträngningar sparats och inget lämnats åt slumpen för att leverera en restaurangupplevelse som kombinerar kulinariskt artisteri med ett värdskap i världsklass.

     

  • Mästarklasslistan 2018

    Mästarklasslistan 2018

    WHITE GUIDE: Global Mästarklass i White Guide toppas i år av Frantzén, Esperanto och Fäviken Magasinet. Totalt sett kvalificerade sig 32 krogar i Sverige till White Guides kategorier Global Mästarklass och Mästarklass. 

    Så här ser den kompletta Mästarklasslistan ut för 2018.


     

White Guide Presentkort