Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

White Guide Café – Årets pristagare samt Mästarklasslista 2016-17

30 maj 2016

White Guide Café premierar de caféer som presterat eller presenterat upplevelser utöver det vanliga. Vi delar ut priser i åtta olika klasser. Begreppet café är i denna guide det sammanfattande namnet på alla typer av inrättningar med kaffeservering – caféer, konditorier och kaffebarer.

***

Årets Bästa Café
Årets Bästa Café är vårt finaste pris. Det ges till ett café som bjuder på en mycket hög nivå i Mästarklass på alla de delar som utgör en caféupplevelse. Vinnaren kvalificerar sig genom sin totalpoäng. Om fler caféer presterar på samma nivå avgör poängen på drycker och bakverk. Med utmärkelsen Årets Bästa Café premierar White Guide Café det bästa inom den svenska cafékulturen just nu.

ANNAS HEMBAGERI, Mariefred
För att ha gjort det lilla röda torpet till en genuint hjärtlig upp­levelse där hantverkskunnande och känsla för service skänker glädje till de ständigt återkommande besökarna.

***

Årets Konditori – i samarbete med Arla Foods
Med utmärkelsen Årets Konditori premierar vi ett café som på ett utomordentligt sätt presenterar ett brett urval av bakverk, konditorivaror och bredda bröd med de bästa råvarorna som bas – där både tradition och innovation väger högt samtidigt som nivån på kaffepresentationer, servering, miljö och stämning ger en helhetsupplevelse värd att återkomma till.

CONDITORI NORDPOLEN, Vara
För att ständigt förnya sig utan att överge de älskade klassikerna tillsammans med en ständig nyfikenhet och energi som bidrar till en levande kondismiljö där alla trivs.

***

Årets Kaffebar – i samarbete med Lavazza
Med utmärkelsen Årets Kaffebar premierar vi ett café där kaffet står i centrum och där innovation och djup kunskap är viktiga ingredienser liksom högsta kvalitet på råvaror. En miljö och ett utbud av bakverk och bredda bröd i samklang med totalupplevelsen tillhör också bedömningen.

KALE’I KAFFE & MAT, Göteborg
För att med bravur ha vuxit till en större kaffedestination där noga utvalda bönor i kombination med hembakta bakverk levereras.

***

Årets Stjärnskott – i samarbete med Martin & Servera
Med utmärkelsen Årets Stjärnskott uppmärksammar vi en nykomling på caféhimlen – men allt annat än en supernova med kort brinntid. De stjärnskott som premieras erbjuder redan från start en genomarbetad upplevelse där alla delar har betydelse.

ÄLSKADE TRADITIONER, Stockholm.
För att ha skapat ett café att bli glad av och återvända till – såväl när det gäller det ät- och drickbara utbudet, som den genomtänkta miljön och det trevliga bemötandet.

***

Årets Hållbara Café – i samarbete med KRAV
Med utmärkelsen Årets Hållbara Café premieras ett café som på ett utomordentligt sätt kombinerar en sympatisk caféupplevelse med en tydlig strävan att förbättra hållbarheten i sin verksamhet. För dem är ekologiska råvaror en viktig grund inom cafébranschen – och i förlängningen för oss alla.

HORNUDDENS EKOCAFÉ, Strängnäs
För att ha skapat en helgjuten caféupplevelse där allt andas kvalitet och genuin hållbarhet med ett utbud som är både säsongsanpassat och genomsmarrigt.

***

Årets Värt en Resa  – i samarbete med Visita - Svensk Besöksnäring
Med utmärkelsen Årets Värt en Resa lyfter vi fram ett café där kaffe- och bakverkskulturen blomstrar vilket tillsammans med nivån på helhetsupplevelsen lockar till sig långväga gäster. Såväl det lilla caféet på landsbygden som det större caféet i storstäderna kan vara resan värd.

R C CHOCOLAT, Sigtuna
För ett oemotståndligt helgjutet och kvalitetsfokuserat utbud av bakverk, desserter, praliner och mackor där omsorg och kvalitet även omfattar drycker.

***

Årets FikaställeMed utmärkelsen Årets Fikaställe premierar vi ett café där kaffe och bakverk ligger på hög nivå och tillsammans med miljön skapar en skön stämning som lockar till äkta svensk fikasamvaro för alla typer av gäster i alla generationer.

NYGRENS CAFÉ, Alingsås
För att ha kombinerat en ombonad och gemytlig ute- och inomhusmiljö med hög kvalitet och känsla för detaljer både vad gäller drycker och bakverk.
 

***

Årets Bageri
Med utmärkelsen Årets Bageri premierar vi ett café där bageri­kulturen står i fokus och som på ett utomordentligt sätt presenterar ett nyskapande urval av bakverk och bröd där hantverk och råvaruval är ledstjärnor för verksamheten – och som kan upplevas på plats i sällskap med en god kopp kaffe.

BAGERI PETRUS, Stockholm
För att med stort hantverkskunnande ständigt utmana med nya och återupptäckta bakverk samt för att ha utvecklat branschen med idéer som avsmakningsfrukost och bagargästspel.
 

***
SVERIGES BÄSTA CAFÉER 2016
Här är de caféer i Sverige som presterar i mästarklass enligt White Guide Café. Caféerna är rankade efter totalpoäng i första hand och summan av dryck- och bakverksbetyg i andra hand. Den första siffran anger totalpoäng av 40 möjliga och den andra siffran anger summan av dryck- och bakverksbetyget. För närmare info om poäng, fakta och läge se White Guide Café-boken,  whiteguide.se. eller vår app White Guide.

MÄSTARKLASS 2016

1.  ANNAS HEMBAGERI, Mariefred 36/22
2.  SÖDERBERG & SARA STENUGNSBAGERI, Ystad 35/24
3.  KALE’I KAFFE & MAT, Göteborg 35/23
     MELLQVIST KAFFEBAR, Stockholm 35/23
     PASCAL, Stockholm 35/23
     R C CHOCOLAT, Sigtuna 35/23
7.  KOPPI, Helsingborg 35/22
     LILLA KAFFEROSTERIET, Malmö 35/22
     CONDITORI NORDPOLEN, Vara 35/22
     OLOF VIKTORS BAGERI OCH CAFÉ, Glemmingebro 35/22
11.  DA MATTEO MAGASINSGATAN, Göteborg 35/21
12.  BERZELII CHOKLAD, Göteborg 34/23
       CAFÉ BISCOTTI, Göteborg 34/23
       DROP COFFEE ROASTERS, Stockholm 34/23
       HORNUDDENS EKOCAFÉ, Strängnäs 34/23
       KAFFEVERKET, Stockholm 34/23
       SOLHAGA STENUGNSBAGERI, Slöinge 34/23
18.  ANNAS HEMBAGERI STADSPARKEN, Mariefred 34/22
       FLICKORNA LUNDGREN PÅ SKÄRET, Skäret 34/22
       H10 BAR & CAFÉ, Visby 34/22
21.  FOTOGRAFISKA, Stockholm 34/21

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..