Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

White PAPER #1 2017

White PAPER #1 2017
12 mar 2017

Food for thought

Det finns många bud på hur framtidens mat kommer att se ut och smaka. Mycket låter idag som ren science fiction, men det gjorde å andra sidan mikrovågsugnen och smarttelefonen på 70-talet också. Det tog trettio år för mikron att gå från uppfinning till att finnas i 90 procent av alla amerikanska hem, och med dagens öppenhet inför ny teknik och The Internet of Things lär inkörningstiden för en ny, banbrytande ”gadget” vara rätt kort. För att inte tala om de nya proteinerna, där det just nu råder världens guldrush för att hitta den totalt skuldfria köttersättningen, den ska vara etisk, hållbar, klimatvänlig, billig ... You name it.

De närmaste åren kommer vi att få se massor av innovationer, både när det gäller hur du hanterar och lagar din mat och vad du stoppar i dig – men den stora frågan är vad som kommer att fastna och erövra den där åtråvärda platsen i vår vardag. Vem använder sin bakmaskin 2017? I det här numret tittar vi närmare på några av de områden som spås en lysandde framtid på matfronten just nu. Men bara tiden kan visa om domen över odlat kött, insektsprotein, alger, 3D-printers eller kosttillskott på svamp kommer att bli flipp eller flopp – men en sak är säker – framtidens bönder kommer inte att vara begränsade till åkrar och lador. Den nya primärproduktionen kan lika gärna föregå i ett labb, under havsytan eller i vattentankar på land.

På krogfronten händer mycket nytt och White Guide förlag släpper samtidigt som detta nummer av White PAPER en rykande färsk restaurangguide – både som bok och app. Givetvis bjuder vi på en tjuvtitt i den.

Lena Ilkjær, Chefredaktör

 

White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..