Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2017:

Icehotel Restaurant

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenChambre separéeEnklare mat i bar eller specialavdelningFestvåningParkeringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-ansluten
Icehotel Restaurant

Cool destination

Ishotellet – eller Icehotel som det officiella namnet lyder – ligger i den lilla 1600-talsbyn Jukkasjärvi utanför Kiruna och är ett av Sveriges absolut mest kända turistmål utomlands. Hit kommer främst internationella gäster med höga anspråk på design och upplevelser i världsklass, året runt. Och för ett fullmatat äventyr räcker det förstås inte med ögonfägnad och kyla, alla sinnen måste få sitt. För en flerdimensionell upplevelse, kliv in i hjärtat av Icehotels kulinariska tempel och boka chef's table där du sitter mitt i restaurangens kök, som i en skapande kittel där den kreativa pulsen är hög. Chef Alexander Meier diskuterar kvällens meny med kökskollegor och med sina gäster, om hur man bäst förnyar och förädlar de fina råvarorna hämtade runt knuten. Avsmakningsmenyn, som även erbjuds ute i matsalen, innehåller flera läckerheter på istallrik. Fröyalaxen med wasabimajonnäs smälte i munnen snabbare än isen. Den lågtempererade älgkalven kommer med blåbärsgelé och jägermeistersås. Och desserten är ett konstverk i sig med 20 olika godbitar. På à la carten tog dock skreitorsken med rödvinssås hem segern.

  • Icehotel Restaurant

Hitta hit

67.85083333333320.594166666667

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort