Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2018:

Icehotel Restaurant

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenChambre separéeEnklare mat i bar eller specialavdelningFestvåningParkeringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-ansluten
Icehotel Restaurant

Istid året runt

Konceptet växer så det knakar. Med direktflyg till Kiruna från Storbritannien och ända bort ifrån Asien ter sig möjligheterna för ishotellscirkusen lika stora som den ständiga tillgången på is i Torne älv. I det förutvarande ålderdomshemmet har restaurangdelen omsorgsfullt bevarats och genom de spröjsade fönstren glimtar den forsande älven och själva Ishotellet i all sin smått magiska prakt. Detta är verkligen en upplevelse för alla sinnen. Ismenyn i restaurangen inleds med en världskändis, kalixlöjrommen serverad i en isskål (givetv-is) tillsammans med krispig mandelpotatis ledsagad av klassiska tillbehör som syrlig crème fraiche och rödlök. Resan fortsätter med ett stopp vid en diodupplyst istallrik med mjäll lax fridfullt vilandes på en bädd av wakamesallad. Den lokalt jagade renen harmonierar ypperligt med en mustig enbärssås. En sötsyrlig åkerbärsglass och en sober kula kola avrundar så den gastronomiska expeditionen. För den som inte mäktar med den kompletta isupplevelsen finns även fina alternativ från en à la carte med bl a älg och röding att välja bland. Maten är konsekvent mot sina lokala rötter men har innovativa glimtar, som en egen tolkning av den klassiska skagenröran. Från och med i år finns även möjlighet att prova ett nytt koncept, en tolvrättersmeny vid chef's table. Ishotellet har öppet året runt och en gång per år skapar konstnärer nya hotellrum av is. Kanske är det just dess magi som lockar så många kärlekspar. Men oavsett årstid och sällskap väntar här något alldeles speciellt.

  • Icehotel Restaurant
  • Icehotel Restaurant

Hitta hit

67.85083333333320.594166666667

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort