Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2017:

Onkel Jean

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenChambre separéeFestvåningParkeringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterVinterkrogMedlem i Visita – Svensk BesöksnäringAmerican Express-ansluten
  • Sälens Högfjällshotell, 780 67 Sälen — Dalarna
  • Tel: 0280-872 00
  • www.hogis.se
  • Priser: varmrätt 185 - 445 kr. Meny 620 - 820 kr.
  • Antal platser: 30
  • Öppet: Dagligen 21/12-30/4 fr 18, tor-lör. Övriga dagar efter beställning.
  • Krögare: Thommy Backner
  • Köksmästare: Axel Westeson
  • Sommelier: Niklas Rydstedt
  • Vägbeskrivning: På Högfjällshotellet i Sälenfjällen. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Onkel Jean

Ambitiös gastronomi i intim miljö

Fine dining på Högfjällshotellet består. Onkel Jean har blivit intimare för att ge mer plats åt TB Grillroom. Från de stimmiga grillrummen kliver du här in i en lyxigare värld med hela Högis skidbacke som stilig fond. Menyerna heter Scandinave och Dégustation där den senare har ett tillägg av tre rätter. I den ståtliga vinlistan finns mycket att botanisera bland. Annars är deras vinpaket att rekommendera, presenterat av sommelier Niklas Rydstedt med bravur. En mineralig sancerre är ett bra val till en snygg byggnation av kalixlöjrom och rejäla klickar crème fraiche i lager med flarn av jordärtskocka. En frisk chablis premier cru från Louis Michel är en perfekt partner till den snyggt presenterade pilgrimsmusslan med citrontapioka och buljong – där dock broccolin känns malplacerad. Överhuvudtaget är det ibland överambitiöst på tallrikarna – enkelhet kan vara en dygd inom gastronomin. Det visar sig i en perfekt tartar på svenskt wagyukött med riven äggula och en kappa av bränd lök. Ren köttsmak med sötsyrliga löktoner. Kåldolme fylld med anklever och confiterat ankbröst kompletteras med tryffel och madeirasky. Välbalanserat till en mogen bärig pinot noir från Oregon. En fin rosa rensadel som får samsas med olikfärgade betor i alla konsistenser hade vunnit på att vara mindre omfångsrik. Vilket vi inte har något emot när det kommer till desserten – en hjortronbonanza med maräng och lakritston i den torkade chokladmoussen. En snygg avslutning.

  • Onkel Jean

Hitta hit

61.154666413.2679972

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort