Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2019:

Restaurang HumleLiret

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenEnklare mat i bar eller specialavdelningParkeringUteserveringHandikappanpassatVegetariska rätterVinterkrogHjärtekrog
  • Blybergsvägen 9, 845 97 Klövsjö — Jämtland
  • Tel: 072-522 99 15
  • kgb-bryggeri.se
  • Priser: Förrätt 129 - 174 kr, varmrätt 234 - 349 kr, dessert 104 - 139 kr. Meny 467 - 662 kr.
  • Antal platser: 30
  • Öppet: 26/12-9/4 tis-lör 17-23. Förbeställning av mat senast dagen innan nödvändig. 26/6-29/9 för tider se webb.
  • Krögare: Karolina Zakrisson
  • Köksmästare: Nayar Chávez Navarro
  • Sommelier: Thomas Pennerud
  • Vägbeskrivning: Mellan Vemdalen och Åsarna. E45 mot Åsarna, avtag väg 315 vid Rätan, väg 316 mot Klövsjö. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Restaurang HumleLiret

Husbryggt och klövsjömexikanskt finlir

Många återkommer till Klövsjöfjällen varje vinter och en växande skara vill klämma in ett besök på Humleliret. Så vi får som vanligt boka bord långt i förväg och beställa maten dagen innan. När vi letat oss fram till den uppenbart hemliga bryggerikrogen får vi bänka oss i den gamla ladugården med timrade väggar, välstrukna linneservetter och levande ljus. Köket är halvöppet och det ryker och puttrar där inne. Kökschefen är från Mexiko, restaurangchefen från Klövsjö liksom bryggmästaren som myser runt i lokalen. Han häller helst själv upp ölen och serverar stolt i specialbeställda glas från Östersunds glashytta. Förrätten Game on visar tydligt kökets inriktning. En bit gravad rådjursfilé med djup mexikansk mole negro sällskapar med frisk variation på svarta vinbär. Anrättningen binds ihop när den röks under glaskupa på vägen till bordet. Det är mustigt med tydliga smaker och husets midvinterale passar utmärkt till. Den bakade torsken är mer klassiskt serverad med mandelpotatispuré och ostronskivling, hårt rostad purjo och blomkål. Lödig svamp- och kalvfond fyller ut smakbilden. Servitrisen hjälper oss fram till en vit cote du Rhone i glaset, det tackar vi för. Messmörsglassen är med rätta ikonisk men churros med varm choklad och chili går heller inte av för hackor. Det är lågmält, egensinnigt, tekniskt och gott. De egna odlingarna förväntas växa till sig och bidra än mer till menyn, det borde vara görbart i denna gamla vackra jordbruksbygd.

  • Restaurang HumleLiret
  • Restaurang HumleLiret

Hitta hit

62.5341085818317914.197404384613037

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort Stockholm Gas iZettle

Sidan har flyttat

Se innehållet på vår nya hemsida.
eller vänta kvar så skickas du vidare..