Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2018:

Restaurang HumleLiret

3. Mycket god klass
Bar i restaurangenEnklare mat i bar eller specialavdelningParkeringUteserveringHandikappanpassatVegetariska rätterVinterkrogHjärtekrog
  • Blybergsvägen 9, 845 97 Klövsjö — Jämtland
  • Tel: 072-522 99 15
  • kgb-bryggeri.se
  • Priser: Förrätt 124 - 184 kr, varmrätt 259 - 284 kr, dessert 124 - 144 kr. Meny 507 - 612 kr.
  • Antal platser: 35
  • Öppet: 26/12-9/4 tis-lör 17-23. Förbeställning av mat senast dagen innan nödvändig. 26/6-29/9 för tider se webb.
  • Krögare: Karolina Zakrisson
  • Köksmästare: Nayar Chávez Navarro
  • Sommelier: Thomas Pennerud
  • Vägbeskrivning: Mellan Vemdalen och Åsarna. E45 mot Åsarna, avtag väg 315 vid Rätan, väg 316 mot Klövsjö. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Restaurang HumleLiret

Bryggeri och klövsjömexikansk fusion i symbios

Besöket börjar dagen innan när vår beställning mailas in. Vi får använda lokalsinnet för att hitta fram till slutet av byvägen och parkerar framför fem meter snöhög. Inne i ladugården möter timrade väggar och fårskinn på bänkarna. Dryckesmenyn är kort och har tydligt fokus på bryggeriet vägg i vägg, några viner finns också. Pilgrimsmusslan från Trondheim, kokt i sitt eget spad i Don Pedro-bryggare, delar tallrik med pepparrotsemulsion, rökt rom och bläckfiskchips. Vid bordet skänks lite av kokspadet och läckra havstoner uppstår. Torskryggen är pärlemorsskimrande och kommer med fläsk, krispig grönkål, sötpotatispuré och gröna linser, lätt och ändå rikt på textur och smak. Högreven från Vemhån är bräserad i tio timmar och faller vackert isär över rostade och puréade rotfukter och mustig sky. Rekommendationen Oppistuggu Ale, döpt efter gården och serverad i glas från Storsjöhyttan, är perfekt till. Till signaturdesserten messmörsglass (smakar som syrlig kolaglass) med chokladganache och espressoskum rekommenderas Milk stout 392 som läckert fångar upp smakerna i desserten. 392 är så klart registreringsnumret för tidigare mjölkleveranser. Servisen är omtänksam, bryggmästaren häller öl och diskuterar humle, kockarna kommer ut och presenterar sina alster. Gästerna är av alla åldrar och sammansättningar. Många återkommer varje sportlov för sin dos av Humleliret. Det är en unik upplevelse och personalen verkar inte ens veta om det. De bara gör sin grej, bättre än alla andra i området.

  • Restaurang HumleLiret
  • Restaurang HumleLiret

Hitta hit

62.5341085818317914.197404384613037

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort