Registrera dig eller logga in här!

 

Som registrerad gäst på White Guide, Guiding guest, kan du läsa hela restaurang- och caférecensioner. Dessutom har du möjlighet att själva bedöma och lämna egna recensioner.

White Guide

Ur White Guide  2017:

Virisen

4. God klass
ParkeringUteserveringHandikappanpassatVegetariska rätterÖvernattningsmöjligheterSommarkrogVinterkrogAmerican Express-ansluten
  • Virisen 105, 920 64 Tärnaby — Lappland
  • Tel: 070-274 41 88
  • www.virisen.se
  • Priser: varmrätt 375 - 650 kr. Meny 375 - 650 kr.
  • Antal platser: 34
  • Öppet: Vinter ons-lör 12-14, 18-22. Sommar fre-sön 18-22. Bordsbokning nödvändig.
  • Krögare: Gunilla Olofsson
  • Köksmästare: Gunilla Olofsson
  • Sommelier: Tomas Olofsson
  • Vägbeskrivning: E12 mot Hemavan, 50 km söder om Tärnaby nära Blå vägen. Se vägbeskrivning på karta
  • Presentkort: NEJ - klicka här för en lista på anslutna krogar
Virisen

Gastronomisk självhushållning i väglöst land

Den lilla gården Virisen ner mot sjön vid vägs ände är en osannolik upplevelse. Här bor Tomas, i sjätte generationen Olofsson, med sin fru Gunilla. I dessa fjälltrakter fem mil söder om Tärnaby är det självhushåll som gäller. Allt som serveras kommer från gårdens lamm och fjällkor, från skogarnas vilt och bär och sjöarnas fisk. Ja, inte riktigt allt – många mathantverkare i trakten bidrar också. I matsalen står Tomas för värdskapet och Gunilla för gastronomin och de vet att ta tillvara på säsongerna. Vi gillar delikatesstallriken där gravad öring, rökt älghjärta och citrusgravad ren ger smakminnen. Kanske tystnaden kring gården förstärker smaksinnena? Rödingen från sjön paras med jordärtskocka, mandelpotatis och pepparrot. Renblodsplättarna samsas perfekt med messmörsås. Och visst, lamm och älg är stående inslag på menyn. Alla drycker är välvalda och ofta ekologiska. Vill du njuta lite längre av denna unika plats bokar du en stuga.

  • Virisen
  • Virisen

Hitta hit

65.433011815.2313121

Guiding Guests

klassificering
White Guide Presentkort